понеділок, 13 листопада 2017 р.

Веселі шибеники Астрід Ліндгрен

Я не хочу писати для дорослих!
Астрід Ліндгрен
    14 листопада виповнюється 110 років від дня народження всесвітньо відомої шведської письменниці  Астрід Ліндгрен, перу якої належать такі найулюбленіші книжки багатьох поколінь дітей, як «Пеппі Довгапанчоха», «Малюк і Карлсон, який живе на даху», «Міо, мій Міо», «Роня - донька розбійника», «Брати Лев’яче Серце» та інші.
   Письменниця вважала себе дуже щасливою людиною, тому що її твори були видані 70-ма мовами світу.
   Змалку Астрід мала веселу вдачу, багату уяву, хист до жартів і до цікавих оповідей. Вдома її розповіді любили слухати не тільки брат і сестри, а й сусідські діти, з якими вона завше приятелювала. Не були до них байдужі й дорослі. А багато пізніше вона вигадувала різні цікаві історії для своїх дітей.
    Герої Казок Астрід Ліндґрен популярні вже майже століття. І дорослі, і малі залюбки читають оповідання про неймовірні пригоди та витівки кумедних, ні на кого не схожих персонажів. 
   З нагоди 110 років від дня народження письменниці працівники нашої бібліотеки сьогодні, 13 листопада, разом із своїми читачами, провели дискусійні гойдалки «Веселі шибеники Астрід Ліндгрен». 
   Бібліотекарі  розповіли  малюкам про дивовижну дівчинку на ім’я Пеппі Довгапанчоха, яка і досі «мешкає» на віллі «Хованка» та «запрошує» до себе погратися багатьох дітей з різних країн світу, про найкращого друга малюків Карлсона, чоловіка у повному розквіті сил, який і досі веселить всіх своїми неймовірними витівками. А ще – запропонували малечі  зануритися в неймовірні пригоди улюблених героїв.   
   У Швеції вона стала живою легендою, оскільки розважала, надихала і утішала не одне покоління читачів. За свою літературну творчість і благодійну діяльність Астрід отримала безліч державних і міжнародних нагород і премій.

Немає коментарів:

Дописати коментар