четвер, 4 січня 2018 р.

Формула зерен творчості Любомира Михайліва

 Любомир Михайлів… Мабуть багато кому знане це ім’я на Прикарпатті, а зокрема на Долинщині та Рожнятівщині. Адже він український письменник, журналіст, краєзнавець. Є активним громадським діячем, лауреат премій імені Василя Стефаника, Марійки Підгірянки, Всеукраїнського літературного конкурсу «Золотий тризуб».
   Народився Любомир Михайлів 4 січня  1953 року в селі Кропивник, що на Долинщині в селянській родині. Дитинство його пройшло в мальовничому бойківському краї. Тут він зростав, закінчив успішно школу,
  Після закінчення школи поступив на  факультет журналістики Львівського державного університету ім. Івана Франка.
   Опісля здобуття освіти він подався набувати життєвого досвіду, ставши редактором теле і радіопрограм у Кіровоградському телерадіокомітеті. Згодом Любомир Михайлів повернувся на малу Батьківщину й став заступником голови Рожнятівського райвиконкому, а згодом райдержадміністрації. 
  На Бойківщині пан Любомир відомий, як невтомний організатор багатьох культосвітніх заходів. Він був одним із зачинателів відновлення, а потім й очолив районну організацію товариства української мови „Просвіта” ім. 
Т.  Шевченка. 
  Поет, прозаїк, краєзнавець. Автор поетичних збірок: «Формула зерна», «Амплітуда вогню», «Плаї», «Гірська земля», «Клавіші сонця", «Сонячні бджоли» , «Як маків цвіт», «Йшли батальйони на Схід» та ін., а також краєзнавчих книг «Долина», «Село Кропивник з погляду минулого», «Історія села Кропивник». 
  З 2000 року він Член Національних спілок письменників, журналістів та краєзнавців України.
  З нагоди 65 річчя від дня народження поета 4 січня у нашій книгозбірні створена виставка-портрет «Формула зерен творчості Любомира Михайліва».

Немає коментарів:

Дописати коментар