пʼятницю, 4 жовтня 2019 р.

Скарбниця рідної природи

Природа нам - як рідний  дім,
Вона усім - як мати.
Щоб лад завжди був в домі тім,
Про це нам треба дбати.
        Природа! З дитячих років ми звикаємо до її чарівної краси. Вона завжди чарувала і чарує, хвилювала і хвилює людину. Шепіт голубої води, зелених дібров, спів дзвінкоголосих пташок, запах і розмаїття квітів – усе це дорога серцю, ні з чим не зрівняна природа рідного краю. Один мудрець сказав: «І якщо мені іноді хочеться жити до 120 років, то тільки тому, що мало одного життя, щоб випробувати до кінця всю чарівність і всю цілющу силу нашої природи. Любов до природи – одна з найточніших ознак любові до Батьківщини».
     Привернути увагу дітей до різноманіття рідної природи, яку треба оберігати завжди і всюди, примножувати її багатства і красу,- такою була мета екологічної квест-гри  «Скарбниця рідної природи», що відбулась сьогодні, 4 жовтня, в нашій бібліотеці.

Участь у грі взяло 2 команди, по 4 учасники в кожній. Діти здійснили захоплюючу подорож на "екологічному всюдиході". Команди рухались по маршрутах, роблячи зупинки:
-Незвичайні назви.
-Походження культурних рослин.
-Рослини з легенд.
-Хто це? Що це?
-Екзотичні фрукти.
    На кожній зупинці команди виконували завдання і за відповіді отримували бали. Повернулись команди на початкову «Станцію» з одинаковою кількістю балів. Так, що переможців чи переможених не було. Та всі були задоволені. Сподіваємось, що цей захід залишив хоч невеличкий добрий слід в душі кожного  учасника.

Немає коментарів:

Дописати коментар