четвер, 10 жовтня 2019 р.

Козаки - мужні лицарі-захисники

Я козак і ти козак,
Я вояк і ти вояк,
Щоб в бою стояти мужньо
Ми повинні бути дружні.
Ми хоробрі вояки –
Побратими-козаки…





        14 жовтня – День Пресвятої Богородиці та День Козацтва. Чому Свято Покрови повинно бути Днем захисника України? Та тому, що Покрова Пресвятої Богородиці була одним з найголовніших свят запорозьких козаків, котрі будували багато однойменних храмів та шанували особливо ікони Покрови.
        Саме на свято Покрови козаки проводили свої ради, на яких вибирали нового гетьмана або кошового отамана. В одній з найвідоміших козацьких пісень співається: “Нам поможе Святий Юр ще й Пречиста Мати турка звоювати».
       У ХХ столітті козацькі традиції наслідували борці за незалежність України – Організація українських націоналістів та Українська повстанська армія. Саме тому днем офіційного створення УПА було обрано 14 жовтня – Свято Покрови.
     А з 2014 року, в цей день прийнято відзначати ще й День захисника України
        Про звичаї та традиції козаків, про мужність та силу волі українських захисників ми сьогодні говорили з нашими маленькими користувачами під час пізнавальної інформини «Козаки  — мужні лицарі-захисники». Патріотизм та любов до Батьківщини потрібно виховувати змалку. Також діти з задоволенням переглянули мультфільм «Як козаки сіль купували».

         Бажаємо усім мирного неба, міцного здоров’я, незгасимої енергії, завзяття і сили! Нехай божественний покров Пресвятої Богородиці, простягнений над нами, уберігає від бід, зла та негараздів!

Немає коментарів:

Дописати коментар