четвер, 17 вересня 2020 р.

Я обираю мир!

21 вересня -
 Міжнародний день миру




 


                       Голубко біла, ти лети у світ,

                       Хай буде мир у небі голубому

                Бо голуб миру, кажуть з давніх літ,

          Приносить радість родові людському.



    

      Щороку, 21 вересня в усьому світі відзначається Міжнародний день миру, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН. Цей день присвячений укоріненню ідеалів миру як у відносинах всередині держав, так і у відносинах між усіма державами і народами.

     Сьогодні мир в Україні – це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба на сході країни. Це найзаповітніше бажання усіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше. 

    Після всесвітнього потопу Ной випустив голуба, аби довідатися, чи спала вода на землі. Голуб повернувшись, приніс оливкову гілочку як свідчення благодатних умов для проживання . З того часу почали вважати зображення голуба з оливковою гілочкою символом миру, добра та благополуччя.

     Напередодні Міжнародного дня миру у нашій бібліотеці проходить акція «Я обираю мир!», де діти на долоньках пишуть свої мрії та побажання, висловлюють думки, що для них означає «мир».

У цей день кожен повинен не тільки задуматись, але й зробити щось добре заради спокою на Землі. Адже найбільше у світі щастя – це мир.

Немає коментарів:

Дописати коментар