середу, 20 лютого 2013 р.

В нашім домі новина

В нашім домі новина:
З Запоріжжя кавуна
Нам сусідка привезла
І вгостила півсела
.
        Дитяча поезія - це казковий дивосвіт , це можливість для малечі поринути в світ цікавих історій та подій.
       «В нашім домі новина» – під такою назвою народилася перша дитяча книжечка-розмальовка нашого поета Василя Олійника (літ.редактор Галина Максимів; художній дизайн Галини Надольської та Богдана Шляхтича). Це визначна подія в літературному житті Долинщини.
       19 лютого наша книгозбірня зібрала шанувальників поетичного слова на прем’єру цієї книги. Серед гостей свята були:  український літературний критик, кандидат філологічних наук, голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України - Євген Баран; головний літ.консультант обласної організації Національної спілки письменників України Віра Іванків; журналіст, письменник, краєзнавець Іван Ярич; головний сцеціаліст  відділу культури РДА Лариса Шевчук; методист  відділу освіти РДА Світлана Чумак; директор  Долинської ЦБС  Людмила Фреїв.  
       Та головним гостем  був автор книги член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України Василь Васильович Олійник –  неординарна особистість, людина з небайдужою поетичною душею, який на днях відсвяткував свій 65 день народження. Він розповідав  цікаві історії з свого дитинства та життя, а також відповідав на не менш цікаві запитання  дітей.
       Для малечі - це справжнє свято, адже не завжди випадає нагода поспілкуватися з поетом, та і не так багато дитячої поезії в літературному доробку письменників-земляків.
       Родзинкою свята були виступи учнів 4-х класів школи № 7 (кл. керівник Шевчун М. М., вчитель музики Юринець Б. І.), які надзвичайно майстерно та артистично читали  вірші з книги "В нашім домі новина".  Справжнім сюрпризом для поета була пісня на його вірш  

 « Струмочок Сльозовець».      
       Покидали  свято  гості в  піднесеному настрої , з надією, що зустріч з дитячою поезією митця не остання, адже в задумах поета – нова книга.










1 коментар:

  1. Зійшлися якось майстер слова та майстер пензля-олівця. Так і виникла чудова книжка для діток!

    ВідповістиВидалити