четвер, 21 лютого 2013 р.

Дзвенить струмочком рідна мова

Мово рідна, слово рідне,
Хто вас забуває,
Той у грудях не серденько,
А лиш камінь має.
   

    
      Усі ми повинні пам’ятати і дбати про те багатство, яке є у кожного із нас, його ми не завжди пам’ятаємо, не завжди цінуємо, але без нього не можемо жити.  
І багатство це – наша рідна мова.
      21 лютого за рішенням ЮНЕСКО всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято саме тієї мови, якою люди розмовляють, пишуть, читають; це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови.
     Сьогодні в нашій бібліотеці відбулося свято «Наша мова - солов’їна».  Присутні на заході маленькі читачі дізналися про історію виникнення свята, мали змогу почерпнути для себе корисну інформацію про особливості рідної мови,  читали вірші, пригадали прислів'я та приказки про мову, з захопленням відповідали на запитання вікторини «Дзвенить струмочком рідна мова».  


    
     












     
     Свято завершилося, але насолода від почутого ще довго буде зігрівати дитячі серця і додавати всім нам натхнення і віру, бо кожний присутній відчув, який неоціненний скарб є наша рідна українська мова.

1 коментар:

  1. Бібліотекар від Бога, бо може малювати на цих щирих дитячих обличчях цікавість до книги і це при умові, що в сусідньому залі - комп'ютери та інтернет.Чудова бібліотека, чудовий колектив!Успіхів вам!

    ВідповістиВидалити