понеділок, 15 квітня 2013 р.

«Футбольна абетка» Надії Дички

        12 квітня читачам нашої бібліотеки та багатьом шанувальникам поетичного слова випала  нагода поспілкуватися з цікавими людьми, причетними до написання і видання книг. У нас відбулась прем’єра дитячої книги Надії Дички «Футбольна абетка», яка допоможе діткам швидко вивчити всі літери української абетки. А для тих, хто вже вміє читати, стане просто добрим другом – допоможе дізнатися більше про футбол та підняти настрій.
        Видання і розповсюдження книг, тим більше дитячих, – справа доволі затратна, тому на допомогу прийшов Володимир Грабовецький, депутат обласної ради,   правозахисник і меценат, голова Всеукраїнського благодійного фонду Юрія Дерев’янка, який і спричинився до видання книги і познайомив присутніх  на прем’єрі шанувальників поетичного слова з діяльністю благодійного фонду.
    Писати для дітвори значно складніше та відповідальніше, ніж для дорослих. Дитяча література вимагає поєднання ігрових, веселих, гармидерних, гостросюжетних елементів.
        Як поетеса долає ці труднощі у творенні дитячих віршів, як  писалась ця книжка, - нам розказала сама авторка - член Національної спілки письменників України  Надія Дичка. Книга вийшла цікавою, незвичайною, яскравою і вкрай доброю, тим більше, що проілюстрували її діти. Тираж книги – понад 2000 примірників, 800 з яких були подаровані бібліотекам Долинської ЦБС.
      Сама назва книги «Футбольна абетка» говорить, що вірші про футбол. А футбол завжди користується особливою популярністю, зокрема, у хлопців. Популярність футболу не зникає, бо всі ми любимо цю гру за чесність, щирість і безкомпромісність.
      Велику зацікавленність у присутніх глядачів викликало прочитання віршів з «Футбольної абетки» за участю учнів 5 класу школи №5 (кл. кер. Стахнів Л. М. та муз. кер. Ридош Л. М.). Діти ознайомили шанувальників поезії  з деякими віршами абетки, а на слова вірша про футбол  заспівали пісню.
        Не менш цікавими були виступи інших гостей свята:
   • українського літературного критика, кандидата філологічних наук, голови Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України – Євгена  Барана;
   • долинської поетеси, автора збірки «Народження квітки» Оксани Сподар;
    • начальника відділу культури РДА Володимира Гібчинського;
    • директора Долинської ЦБС Людмили Фреїв.

    Нікого байдужим  не залишила прем’єра книги Надії Дички. На прощання глядачі висловили побажання зустрітись на наступній презентації, адже поетеса перебуває постійно в творчому пошуку і не зупиняється на досягнутому. «Футбольна абетка» є її тринадцятою поетичною збіркою.
 
 
 




























        
        Отож, у мандрівку країною українських літер і слів нас запрошує - весела, жвава, добра, щаслива, кумедна, трішки бешкетна книжечка  «Футбольна абетка» Надії Дички…

2 коментарі: