понеділок, 22 квітня 2013 р.

Чорнобильський дзвін б’є в наші серця


Чорнобильський вітер по душах мете,
Чорнобильський пил на роки опадає,
Годинник життя безупинно іде...
Лиш пам'ять, лиш пам'ять усе пам'ятає.

      Сьогодні, 22 квітня – день Землі.
Це свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих щедрот і природних ресурсів, якими наділила нас природа. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, в тому числі і Чорнобильську трагедію. День, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для вирішення екологічних проблем.
     26 квітня 1986 рік - чорний день в історії України. Це день, коли Чорнобиль став відомий усьому людству. 
   На благодатній землі українського Полісся, майже в центрі Європи, за 110 км. від столиці України Києва, сталася аварія, яку обґрунтовано вважають найбільшою в світі техногенною і екологічною катастрофою.
     Ось вже 27 років ця невигойна рана ятрить українську землю. Чорнобильський смерч забрав життя багатьох людей, завдає шкоди здоров’ю мільйонів українців. 
Від наслідків аварії на ЧАЕС померло 200 тисяч людей. 
Проте, скільки б не пройшло часу, все одно чорнобильський біль чорною гіркотою осідає в душах українців, ця трагедія навіки оселилась у людських серцях і стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною. Чорнобильська трагедія жорстоко нагадує нам про те, що люди ще не зовсім освоїли могутню енергію атома.
     «Гріх непростимий: Чорнобиль»  -  під такою назвою у нашій книгозбірні  організована книжкова виставка, яка  знайомить дітей з літературою про трагічні  сторінки історії України – Чорнобильською катастрофою. Метою виставки є виховання почуття гордості та патріотизму за героїчний подвиг людей, щоб пам’ять про них була вічною…

     Врятований світ – найкращий пам’ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Пам’ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи у людській історії не повторився Чорнобиль. 

Немає коментарів:

Дописати коментар