вівторок, 10 грудня 2013 р.

Великі права маленької людини

Дитя моє! Бог дав тобі життя.
І щоб ніхто не заподіяв шкоди
Тобі, малесенький громадянин, - 
Бог дав закони нашому народу.


    Люди різних національностей, різних можливостей, різних віросповідань і різного кольору шкіри мають рівні права.
   Права людини починаються з прав дитини. 
 Ніхто не може насильно примусити тебе робити те, що тобі неприємно чи може завдати шкоди.    Але, знов таки – не сподівайся, що це звільняє тебе від навчання у школі чи виконання якоїсь роботи вдома. Батьки та держава несуть відповідальність за те, щоб ти виріс освіченою, працелюбною та відповідальною людиною .  
    З 9 по 13 грудня 2013 року в Україні проводиться  вже традиційний Всеукраїнський тиждень права.
10 грудня світова спільнота відзначає  День захисту прав людини.
З цієї нагоди напередодні, 9 грудня, у  нашій бібліотеці була проведена вебмандрівка країною права «Великі права маленької людини». Перегляд сайтів на цю тему викликав у дітей велике зацікавлення. Діти ділились враженнями про те, що саме соціальні мережі «зібрали» на майдані у Києві таку велику кількість людей.  Перегляд інформації про розгін беркутівцями  Євромайдану, викликав  обурення в учасників вебмандрівки.  Майдан гарячих сердець, які можливо ще не все правильно розуміють, але  прагнуть кращого життя, збирав і в нашому місті велику кількість молоді на підтримку Євромайдану.

    Отже, ми сьогодні ще раз  згадали, про те, які права має кожна дитина. Тільки не забувай – такі самі права як і ти має кожна людина! Реалізуючи свої права, намагайся поважати права інших, поставити себе на їх місце. 
          Спробуй зробити це – і ти побачиш, як зміниться світ і люди, що тебе оточують.

Немає коментарів:

Дописати коментар