четвер, 3 квітня 2014 р.

Учітесь, читайте...

                                                 
                                                                   Учітесь, читайте,
                                                           І чужому научайтесь,
                                                             І свого не цурайтесь
                                                                          Т.Шевченко
      
         Вчора в нашій книгозбірні під назвою «З книгою жити – з добром дружити» розпочався Всеукраїнський Тиждень дитячого читання. Цю дату ми вибрали не випадково, адже 2 квітня – це Міжнародний день дитячої книжки і святкують його в день народження великого данського казкаря, автора більше 200 казок - Г. К. Андерсена (1805-1875). 
Тож, цього дня читачі нашої бібліотеки зробили екскурс у життя і творчий шлях дитячого письменника  і стали учасниками бліц-турніру «Мандрівка у казку».
        Та все ж, зважаючи на те, що цього року святкуємо 200-літній ювілей від дня народження Шевченка, нашого українського генія і пророка, бібліотека не могла оминути цю дату і під час Тижня. 
Тому, 3 квітня в нашій книгозбірні відбулося справжнє свято приурочене Великому  Кобзарю, учасниками якого були учні 4 класів школи №7 (кл. кер. Сич С. В та Нестор М. М.). Розпочала свято завідуюча бібліотекою Троянда Г. С.  
Діти разом з бібліотекарем здійснили подорож у безрадісне кріпацьке життя Шевченка. Разом із малим Тарасом вирушали у пошуки «залізних стовпів», малювали "в бур’янах" картини, побували «козачками» пана Енгельгардта, пройшли важкий шлях заслання казахськими степами…






Після незвичайної мандрівки діти активно взяли участь у вікторині-конкурсі «Візьму у руки я Кобзар».
А свято продовжувалось…Ініціативу в свої руки взяли талановиті учасники свята, які читали  і декламували вірші Шевченка. Особливо зачарувала всіх присутніх Москальчук Вікторія.
        Та, мабуть, найкращим моментом  свята стало пригощання дітей солодощами. А на пам’ять про свято всім учасникам вручили маленькі «Кобзарики»,  виготовлені в бібліотеці з використанням новітніх технологій.

Свято закінчилося, а Тиждень дитячого читання в бібліотеці продовжується…

Немає коментарів:

Дописати коментар