пʼятницю, 25 квітня 2014 р.

Пам'ятаймо Чорнобиль, люди!

   
    Чорнобиль…Згадаємо знову і знову
    Це місце, окутане темним туманом- 
    Це пустка одвічна-Чорнобильська зона.

     26 квітня 1986 року…Ця страшна дата мабуть навічно закарбувалась в пам’яті українського народу - день чорнобильського лиха, болю, суму…
Аварія на Чорнобильській АЕС стала новою віхою відліку в історії атомної енергетики, вона показала, настільки небезпечна, позбавлена контролю сила атома і як важко вгамувати її. 
Колись така квітуча, чорнобильська земля, що славилася чудовими краєвидами, щедрим врожаєм, зеленими лісами, стала називатись «зоною» непридатною для життя.
Чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто народився пізніше. Цей день буде завжди об’єднувати одним спогадом, однією печаллю, однією надією.
Скільки зламаних доль…сироти, що втратили батьків, ненароджені діти, хвороби, туга за рідним краєм…
Спливає рік за роком, але для нашої Батьківщини Чорнобиль залишається незагоєною раною. Ось уже 28 років дзвони Чорнобиля стукають в наші серця.
     В бібліотеці, цю трагедію в житті нашого народу, висвітлює перегляд літератури «ПАМ’ЯТАЙМО ЧОРНОБИЛЬ, ЛЮДИ!»
Відвідувачам книгозбірні представлено літературу та періодичні видання, що висвітлюють все нові факти чорнобильського лиха.
ЧОРНОБИЛЬСЬКА БІДА НАДОВГО ЗАЛИШИЛАСЯ В НАШІЙ ПАМ’ЯТІ. ЩЕ ДОВГО МИ БУДЕМО ВІДЧУВАТИ НА СОБІ ЇЇ НАСЛІДКИ, ЇЇ ДЗВОНИ, ЯКІ ЛУНАТИМУТЬ ЗА ТИМИ, КОГО ВЖЕ НЕМАЄ...

Немає коментарів:

Дописати коментар