середу, 27 серпня 2014 р.

Хай усмішка дарує всім добро

Усміхнуся всім навколо –               
Небу, сонцю, квітам, людям,
І тоді обов’язково
День для всіх веселим буде.
        Що означає слово «усмішка»?  Усмішка – міміка обличчя, уст, що виражає задоволення, прихильність. Якщо кажуть: доля усміхається, це значить, що людині щастить, таланить. Сміх – один із найсильніших захисників нашого організму від негативного стресу. Під час сміху в головному мозку людини виділяються гормони щастя. Вчені довели, що сміх створює хороший настрій, допомагає жити, вчитись і працювати. Щоб засміятися, людині потрібно напружити 17 м’язів, а щоб насупитися – аж 43! Тому веселим і усміхненим бути легше.
      «Усмішка – запорука гарного спілкування» - з такого вислову розпочалося колективне ігрове спілкування, яке відбулося 26 серпня  в нашій книгозбірні, на якому діти складали з розсипаних слів прислів’я, вислови про усмішку. А ще відправилися в чудову подорож до «Моря радощів», дарували один одному компліменти, подивилися в інтернет-центрі уривок з мультфільму «Кроха Єнот».

І недаремно кажуть: «Усмішка – відпочинок для втомленого, світло сонця для того, хто сумує, промінь надії для того, хто зневірився». 

 Тож давайте товаришувати, усміхатися, поважати один одного, пам’ятати, що жити ми повинні у дружбі і злагоді!

Немає коментарів:

Дописати коментар