середу, 27 квітня 2016 р.

Лунає дзвін з усіх сторін: — Христос Воскрес!

Радісний надходить день,
Дзвонять дзвони: дзень-дзелень...
Всього декілька днів відділяє нас від величного свята... 
«Свято свят і торжество торжеств», — так іменують Великдень православні християни, яке цьогоріч припадає на 1 травня. Цього дня весь християнський світ відзначає воскресіння Ісуса Христа з мертвих — подію, яка стала символом перемоги добра над злом, світла — над темрявою. А для християн, як усі ми добре знаємо, це день, коли Христос воскрес із мертвих заради спасіння людей.  
Для українців свято Воскресіння Христового є дійсно Великим днем. Адже українці незважаючи на всі заборони, репресії й геноциди, дотримуються прадавніх звичаїв своїх предків.
Невід’ємною частиною Великоднього свята є крашанки й писанки. Яйце — це символ весняного відродження природи, зародження життя, продовження роду. 
Які традиції і звичаї відзначання Великодня в Україні? Як підготуватися до Великодня? Як розписати писанки? На ці питання дає відповідь виставка-інсталяція «Писанккарство - пізнай історії мистецтва», організована в нашій книгозбірні напередодні. 
  Тож,  всі бажаючі мають змогу ознайомитись з літературою, і ще встигнути розписати чудові писанки. 
А нам, бібліотекарям,  лише залишається привітати всіх наших користувачів, всіх українців з цим величним, світлим святом Великодня!
Миру, добра, злагоди кожному з нас! 
Нехай лунає в кожній оселі - Христос воскрес!

Немає коментарів:

Дописати коментар