середу, 16 серпня 2017 р.

Екологію рідного міста творимо ми і сьогодні

   У нашому житті охорона природи має надзвичайно важливе значення. Залежність людини від стану навколишнього середовища стає дедалі очевиднішою, і коли йдеться про охорону природи, то мають на увазі не тільки рослинний і тваринний світ, а й процеси, що відбуваються в кругообігу енергії, води, зміни в атмосфері, гідросфері, грунті, в організмі людини.
    Господарська діяльність людини змінює ландшафти, порушує зв'язки в природі, що встановлювалися протягом мільйонів років. І природа часто не в змозі відновити порушену рівновагу.
      Є такий простий, відомий усім вислів - «квітучий край». Так називають землі, де знання, досвід людей, їхня прихильність, любов до природи справді творять чудеса. 
Отож,  саме на основі цього вислову  сьогодні, 16 серпня, в нашій книгозбірні проведена еко-програма та створена бібліотечка викладка літератури «Екологію рідного міста творимо ми і сьогодні». Наші юні відвідувачі разом з нами визначали найбільш забруднені місця нашого міста і позначали їх на карті Долини, розв’язували екологічні загадки та в результаті склали невеличку табличку «Що завдає шкоди природі?»:
- знищення тварин;
- хімічні речовини;
- відходи виробництва;
- вирубування лісів;
- екологічні катастрофи;
- побутове сміття.
 
    Все може природа: нагодувати хлібом, напоїти зі своїх дже­рел, здивувати своєю красою. Одного лиш не може вона - захистити себе. 
Тому святий обов'язок охорони природи лягає на плечі тих, хто їсть хліб, п'є її воду, пишається її природою, тобто вас. Бережіть її!

Немає коментарів:

Дописати коментар