вівторок, 22 травня 2018 р.

Український ГраВіКон (День словянської писемності і культури)

Над озерами, річками,
На полянах лісових,
На стрімких високих горах,
На просторах степових, —
Де лише сіріє стежка
Або вкрився збіжжям лан,
Скрізь розкидались оселі
Наших прадідів слов’ян.


  Писемність, мова – то є душа кожної нації, її найцінніший скарб. Що ж для кожного з нас значить рідна мова?  Дуже багато! Без цієї мови, без букв не було б нашої нації – українського народу, не було б ні історії, ні жодної великої дати, ні жодного великого імені.
  24 травня у всіх країнах, де живуть слов'яни, святкують День слов'янської писемності і культури. Цей день присвячений вченим і просвітителям, які створили перше в світі слов'янське письмо. Це відомі в усіх слов'янських країнах брати Кирило і Мефодій. Саме вони стали основоположниками слов'янської писемності.
  Виникнення писемності сприяло розвитку літератури слов’янських народів, і слов’янська мова стала третьою в Європі після грецької та латини.
   З нагоди Дня писемності і культури у нашій бібліотеці 22 травня пройшов мовознавчий турнір «Український ГраВіКон», на якому діти стали активними учасниками гри «Утвори слово», вікторини « Хто найрозумніший?», а також читали поезію про мову, правильно закінчували прислів’я, пояснювали значення українських народних висловів.
  День слов’янської писемності і культури нагадує нам сьогодні про наше духовне коріння, наповнює особливими почуттями до рідної мови, яка по праву вважається однією з найбагатших і найкрасивіших мов планети.

Немає коментарів:

Дописати коментар