середу, 19 лютого 2020 р.

Герої не вмирають...Просто йдуть

Герої не вмирають. Просто йдуть
з Майдану - в небо. В лицарі - зі смерті.
Пливуть човни. Пливуть човни. Пливуть…
Героєм слава - вписано у серці.
   (Мар’яна Савка) 


  Вони  вже ніколи не повернуться додому, ніколи не візьмуть на батьківські руки своїх маленьких дітей, не обіймуть близьких, не посміхнуться друзям. Сумно і боляче. Хто б міг подумати, що в 21 сторіччі, після всього, що пережила наша держава, все повториться знову. Схоже, людство не квапиться вчитись на своїх помилках.
      Шість років тому мільйони українців вийшли на майдан, щоб захистити своє майбутнє. Вільні, свідомі і відважні патріоти, люди різних професій і занять, різного походження та віку, українці, які спілкувалися між собою різними мовами, вийшли на вулиці і, об’єднавшись, створили на Майдані простір волі, гідності та справедливості.
   18-20 лютого 2014 року відбулося силове протистояння між  силовиками та протестувальниками, де загинуло більше сотні людей. Їх назвали Небесною сотнею. 

 20 лютого – це День Героїв Небесної сотні.
       Сумний список Небесної Сотні відкрився 22 січня 2014 року, коли від вогнепальних поранень під час сутичок у центрі столиці загинули активісти Майдану Сергій Нігоян та Михайло Жизневський. Того ж дня в лісі під Києвом було знайдено тіло зі слідами тортур активіста Юрія Вербицького. До 18 лютого 2014 року вже налічувалось 9 загиблих. З 18 по 21 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 84 особи, після 21 лютого – ще 18.

      Наша бібліотека не залишилась осторонь від цих подій і сьогодні,19 лютого, на годині гідності «Герої не вмирають… Просто йдуть» ми згадали про ті страшні події, діти розповіли про прикарпатців, які загинули на Майдані і на неоголошеній Росією війні проти нашої держави на Сході України. 






        Пам’ятати – це обов’язок кожного свідомого українця, пам’ятати тих Героїв, які прагнули зробити усе, щоб у нас було достойне майбутнє і віддали за цю мрію найдорожче – своє життя. Всі ми стали свідомі того, що за мрію потрібно боротися до кінця, і цього навчив нас подвиг Небесної Сотні… Ми повинні довести усьому світові, майбутнім поколінням, що Україна була, є і буде. І ніхто не сміє посягати на її незалежність і суверенітет.
Герої не вмирають! 
Вони житимуть вічно у нашій пам’яті!

Немає коментарів:

Дописати коментар