понеділок, 3 червня 2013 р.

Сьогодні святкує Дитинства країна

                  Сьогодні день дитинства — гарне свято!
                  І мирне сонечко згори нам шле привіт.
                  Пісень і радості, та щастя так багато...
                  Цей гарний день святкує цілий світ!
           В перший день календарного літа, в багатьох країнах відзначається Міжнародний день дітей. В Україні цей день називають Днем захисту дітей.
          Це одне з найстаріших міжнародних свят, прекрасне свято радості та надії. Адже, саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.
          Рішення про відзначання цього свята було ухвалено в 1925 році на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, у Женеві.
           Саме Дню захисту дітей була присвячена експрес - гра «Сьогодні святкує Дитинства країна», проведена 3 червня в нашій бібліотеці .

         У заході взяли участь дві команди. Діти жваво давали відповіді на питання  та виконували завдання  щодо прав та обов’язків дітей згідно з Конвенцією ООН про права дитини.
          Команди отримали однакову кількість балів і розділили 1-ше місце. А ще, учасники гри прийшли на свято з невеликими  букетами польових квітів, а в результаті вийшов гарний букет, який милував очі присутніх.
 Цей "спільний оберемок" квітів, ще раз довів народну мудрість, що «діти — як квіти: поливай, то ростимуть».
Незважаючи на дощ «за вікном», діти  отримали добру «порцію» позитивних емоцій. 
Отже,  День захисту дітей – це не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар