вівторок, 27 червня 2017 р.

Правова планета дитинства

Я народилась в Україні,
У вільній, мирній, рідній Україні.
Не жалкувала жодної хвилини,
Що українка. Кращої країни.

        В кожній країні є правила, за якими живуть всі її мешканці. Ці правила називаються "законами". Законів багато, та серед них є найголовніший, що зветься словом "Конституція". Якщо цього головного закону не дотримуватися, то в країні не буде порядку. Тому виконувати Конституцію повинні всі-всі мешканці країни.
Наша Україна також має свою Конституцію - закон, в якому записано всі права українців. Це право на життя, право на житло, право на працю, право на відпочинок, право на лікування та багато-багато інших прав. Записано в Конституції і наші обов’язки. Наприклад, обов’язок захищати свою Батьківщину, обов’язок берегти природу, обов’язок виконувати вимоги Конституції та інші. 
Важко було б уявити наше життя, якби не було Конституції! Всюди би панували безлад та негаразди. Отже, Конституція України є дуже важливою для всіх нас.
28 червня наша країна відзначає День Конституції. 
Щоб ознайомити дітей з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, напередодні свята, 27 червня, в нашій книгозбірні проведено інтерактивну екскурсію «Правова планета дитинства». 
В ході заходу, діти зрозуміли, що доля і щастя народу та кожної людини залежить від того, якою буде Конституція, бо всі інші закони, розпорядження не повинні суперечити Конституції. Основному Закону України - Конституції - повинні підкорятися всі, сумлінно виконувати все, що вимагає Закон.
Любімо свою землю, шануймо себе і свою гідність, і шановані будемо іншими.
Тож, вітаємо всіх громадян України з цим великим і важливим для кожного святом!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар