вівторок, 6 червня 2017 р.

Екологічний бумеранг

«Єднання людей і природи -    в місті і селі,  від полюсів до екватора»

        Традиційно Україна, як і увесь світ, 5-го червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.
        Охорона навколишнього природного середовища – збереження й відтворення природних ресурсів і діючих екологічних співтовариств в ім'я живучих і майбутніх поколінь. Сьогодні екологічні проблеми стоять у ряді найважливіших і визначають рівень благополуччя всієї світової цивілізації й, зокрема, нашої країни. 
        У цей день проводяться різноманітні заходи – вуличні мітинги, "зелені" концерти, конкурси творів і плакатів у дитячих таборах, кампанії з утилізації відходів, прибирання територій тощо.

        До цієї акції долучилася і ми. Наша книгозбірня підготувала для читачів «Екологічний бумеранг», який відбувся 2 червня. Діти мали можливість ознайомитися з книгами представленими на виставці. Тут і книги про тварин, птахів, рослин, природа нашого краю і всієї України,  все те що ми можемо втратити не оберігаючи наше середовище. 






      Ми всі живемо на одній планеті, і забруднюючи її, шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тим відповідальнішою є місія бібліотекаря, вчителя і вихователя: змалку навчити своїх учнів дбайливому, турботливому ставленню до оточуючого світу. І цей день-прекрасна нагода зробити разом із своїми вихованцями хоча б один крок для покращення стану довкілля: посадити дерево, прибрати  подвір’я і піклуватися про збереження природних скарбів.

Пам’ятаймо, що лише разом ми зможемо зробити довкілля чистішим, адже наше майбутнє залежить саме від нас!

Немає коментарів:

Дописати коментар