понеділок, 30 вересня 2019 р.

Бібліотека. Книга. Час.


Ти  показала  нам красу живого слова
Пісень навчила і казок
В твоїх кутках бентежна колискова
Лунає тихо, мов у далечі дзвінок…

      Бібліотека – це храм книги і слова. Коли людина читає, то слово підіймається з  білої сторінки і достигає свідомості живої людини, воно перестає бути словом. Воно перетворюється в пильний погляд, рух руки, сльозу, посмішку, думку – воно стає життям.
       Бібліотека – особливий простір, з величезною енергетикою, настроєм, затишком. Ніщо не може замінити спілкування з книгою, обмін  інформацією та емоціями. Так, саме обмін. Бо той хто вважає, що книга говорить, а ти лише слухаєш, той помиляється. Це справжнісінький діалог. Голос читача не менш важливий, ніж голос автора..
    30 вереснянайчитальніший день року, адже у 1998 році Президент України підписав Указ, яким затвердив Всеукраїнський день бібліотек.
        До речі, Всеукраїнський день бібліотек — відмінний привід здути пил зі свого читального квитка й дізнатися, що з новинок з’явилося в фондах. Або сходити в бібліотеку з дитиною та взяти улюблену книгу з вашого дитинства. Ну або просто провести цей вечір за читанням.
        А наші користувачі сьогодні мали можливість відвідати найкращі та  найкрасивіші бібліотеки світу, поринувши у віртуальну екскурсію «Бібліотека. Книга. Час» та отримали невеличкі презенти – олівчики з мотивуючими цитатами. Також для вас ми підготували пам’ятку читачу «ТОП-10 найбільших бібліотек світу». 
 

Читати не шкідливо, шкідливо не читати!

Немає коментарів:

Дописати коментар