четвер, 7 травня 2015 р.

Я намалюю квіти - найкращій мамі в світі

Ще в колисці немовля
Слово «мама» вимовля.
Найдорожче в світі слово
Так звучить у рідній мові: 
Мати, матінка, матуся,
Мама, мамочка, мамуся! –
Називаю тебе я,
Рідна ненечко моя!
                             В. Гринько
           У травні, коли повертаються до рідного гнізда птахи, оновлюється природа, теплий весняний вітер приносить нам Свято Матері. Воно схоже на ніжну травневу квітку, від якої не хочеться відводити очей. Свято прийшло до нас із забуття, переживши нещадні заборони, й повертає нас душею до давніх традицій, щоб ми вміли проносити крізь усе життя шану до матері. А слово це для кожного українця символізує священну трійцю — рідну матір, матір-Україну  та Матір-Богиню. Тепер його святкують щорічно в другу неділю травня.
        День матері - одне з найбільш зворушливих свят. Цей день важливий для кожного з нас, адже мама — наша захисниця, яка все розуміє і все прощає, яка готова любити нас, незважаючи ні на що. Образ матері несемо в собі всі ми — вона з нами завжди, і в радісні дні, і в дні скорботи. Краса материнства і щастя, яке воно несе, оспівується поетами і художниками всіх часів і народів. Адже саме жінка в першу чергу закладає в дітях їх культурний рівень. 
          День матері - сімейне свято, і це важливий момент у вихованні дітей. Саме діти повинні пізнати, відчути, ким є для них мати, що зробила вона для них і якої пошани заслуговує. У щасливої матері зростають щасливі діти, тому давайте робити життя наших матусь прекрасним!
   Напередодні цього прекрасного свята у нашій книгозбірні організована виставка дитячих малюнків «Я намалюю квіти – найкращій мамі в світі» , а також виставка дитячих саморобок. Діти дарували матусям усе те, що заздалегідь виготовляли власноручно (малюнки, іграшки, саморобки, вишиванки, вирощені ними квіти). А ще діти писали своїм матінкам листи-сповіді, в яких просили вибачення та давали обіцянку виправитися.

        Любіть своїх мам, допомагайте їм, пам'ятайте про них — ніхто не зробить для вас більше, ніж вони, і ніхто не буде з вами так само щирий. Зі святом вас, дорогі наші мами!
     Для вас, любі матусі, найкращі квіти, найщиріші побажання, найніжніші поцілунки!

Немає коментарів:

Дописати коментар