понеділок, 18 травня 2015 р.

Мандрівка у минуле та сучасне (до дня музеїв)

   


   Не завжди у нас є можливість побувати в інших країнах та помилуватися їх пам’ятками. Але завдяки спеціальним інтернет-сервісам відвідати знамениті музеї  можна не виходячи з дому. В цьому змогли переконатися учасники Інтернет-мандрівки «Мандрівка у минуле та сучасне», яка відбулася сьогодні у нашій бібліотеці присвячена Міжнародному дню Музеїв, який відзначається 18 травня.
   Музеї – це місця, де зібрані та експонуються колекції якихось  предметів, які були знайдені в природі, або зроблені людиною. Існують музеї, які присвячуються мистецтву, науці, історії, промисловості, техніці.  Слово «музей»  походить від грецького слова, що означає «храм муз».
   З кожним роком в Інтернеті з’являється все більше різних віртуальних сервісів які дозволяють не тільки здійснювати подорожі по різних містах, але й побувати всередині безлічі музеїв, галерей мистецтв, соборів і храмів. Завдяки цьому тепер не важко навідатися, наприклад, до Берлінської картинної галереї, Версалю чи Національної галереї Лондона.
   Під час Інтернет-мандрівки діти мали змогу побачити експонати, які зберігаються в запасниках, і приміщення, які в реальному музеї відвідувачам недоступні. 
Учасники  мандрівки  виявили бажання  побувати в цих музеях. Адже враження від побаченого залишаться в кожному з нас на все життя, зроблять нас духовно багатшими.

Немає коментарів:

Дописати коментар