середу, 16 грудня 2015 р.

Прийшов Миколай-двері відчиняй

Любий отче Миколаю,
Ти до нас прийди із раю,
Швидше стукай у вікно -
В гості ждем тебе давно.
  Що ти хочеш отримати в нагороду за добре життя на землі?- запитав Господь у Миколая. Нічого не хочу,- відповів Миколай,- тільки дозволь мені, Боже, хоч інколи сходити з неба на землю і відвідувати дітей, яких я дуже сильно люблю.  З того часу в ніч з 18-го на 19-те грудня святий Миколай ходить по землі і розносить добрим і чемним дітям подарунки. Це найбажаніший день для дітлахів. Напередодні свята діти пишуть Миколаю листи зі своїми побажаннями і вкидають їх у поштову скриньку або кладуть за вікно і моляться до нього, просячи передусім здоров’я собі та батькам. Удень перед святом згадують усі свої добрі і злі вчинки, зважують: чого більше. Чи буде подарунок, а чи, можливо, різка? Бо чемні діточки обов’язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні-прутик. Ця різочка є своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою і виправитися.

    У нашій книгозбірні  напередодні свята організована викладка літератури «Прийшов Миколай-двері відчиняй» . Тут можна взяти книжечки  про добрі справи святого Миколая: легенди, віршики, пісні та багато іншого цікавого.
Своїм прикладом він заохочує вас чинити добро для ближніх і дуже радіє коли ви йому в цьому допомагаєте. Його знають і шанують в цілому світі, до нього моляться і просять про опіку, його запрошують у гості! Бо він-святий Миколай Чудотворець.


Немає коментарів:

Дописати коментар