четвер, 4 квітня 2019 р.

Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія -2019»

     Всеукраїнський тиждень дитячого читання продовжується.  Знову свято у нашій бібліотеці.  І винуватиця цього свята – її величність КНИГА та найкращі читачі І(відбіркового) Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія -2019». 
        Сьогодні, 4 квітня, у цікаві та пізнавальні мандри по книжковому морю були запрошені учні 7-х класів, найактивніші читачі міської дитячої бібліотеки, міської публічної бібліотеки та бібліотек сіл Лолин, Княжолука, Надіїв,Шевченково, Якубів.   
      Конкурс здобув велику популярність у юних книголюбів, і тому до підготовки і участі в ньому діти поставились з великою відповідальністю.
      Під час виступів учасники конкурсу проявляли фантазію, ерудицію, креативність, свої захоплення та артистичні здібності для представлення улюбленої книги. 
Нелегко було визначити переможця, адже всі учасники були дуже добре підготовлені, мали достатньо високий рівень знань. Але все-таки у підсумку переможцем ІІ-го етапу журі у складі провідного методиста Долинської ЦРБ Надії Кушнірчук, директора НД «Просвіта» Ніни Мелешко та голови журі заступника директора Долинської ЦБС по роботі з дітьми Ірини Бабінчук обрало Юлію Коваль – читача Якубівської сільської бібліотеки-філії, яка отримала диплом «Кращий читач Долинського району» та подарунки.
       Нагадуємо, критеріями відбору найкращого читача було послідовність висловлювання власної думки, вдала інтерпретація та вміння захоплюючи розповідати, перевтілюючись в образи героїв, а також представляти свої творчі роботи. Перевагу надавали книзі, не включеній у шкільну програму, журі ще вивчало читацький щоденник конкурсанта. Приємно відзначити, що більшість виступів побудували артистично, що вкотре засвідчило, які багатогранні й талановиті наші діти.


       Свято пройшло в теплій, дружній атмосфері. Всі учасники конкурсу отримали сертифікати учасника та невеличкі подарунки. Але найбільшою нагородою для всіх книголюбів стала зустріч з книгою та можливість поспілкуватися з однодумцями, де кожен читач мав змогу проявити ерудицію, любов до книги та творчу ініціативу.
Фінансування конкурсу відбулося коштами відділу культури Долинської  РДА. В кінці  на учасників змагань чекало солодке пригощання.

1 коментар:

  1. Які чудові, творчі діти. І не може не радіти душа від того, що вони цікавляться книгою, люблять книгу та рекомендують її своїм одноліткам!

    ВідповістиВидалити