четвер, 25 квітня 2019 р.

Розмалюю писанку, розмалюю!

Великдень всіх нас на гостини просить.
Малює сонце полотно небес,
І крашанку, як усмішку підносить:
Христос Воскрес! - Воістну Воскрес!


Власноруч розмальована писанка – це найліпше Великоднє вітання. Історія писанок, як символу весняного відродження природи, сягає в далеке минуле і пов’язана з ритуалом весняного відродження на землі. Християни, які перейняли звичай писати писанки, побачили в ньому знак воскресіння і вічного життя. Писанка стала символом радості і воскресіння. Мудрі люди кажуть: «У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки». І справді, тільки велика любов може творити такі дива гармонії й уяви. Кожна писанка – це ніби маленький світ.
І от вчора, 24 квітня, до нас знову завітала директор НД «Просвіта» Ніна Мелешко і як завжди з позитивом та гарним настроєм. Ще й не сама, а з умілою писанкаркою Анастасією Стельмах, ученицею Болехівської ЗОШ №2, учасницею Коломийського фольклорного фестивалю «Писанка 2018». Зібралась також і малеча, і всі разом, під керівництвом Насті, взялись писати писанки – творити добро! В рух пішли курячі білі яйця, писачок, бджолиний віск, свічки, барвники, зразки орнаментів, олівці. Панувала надзвичайно творча та дружня атмосфера, яка сприяла появі магічних візерунків. І ми впорались – писанки готові!
А незабаром світле свято Христового Воскресіння!
Нехай яскраве світло цього великого свята осяє сьогодні весь світ, подарує надію, радість і щастя людям. І нехай сьогодні і завжди душі ваші іскряться вірою, помисли — добром, а серце — любов’ю.
Христос Воскрес! - Воістну Воскрес!

Немає коментарів:

Дописати коментар